Tieri Mogler za kraj

Ekskluzivnom revijom svetske modne ikone Tierija Moglera u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu zatvoren je 10. jubilarni Serbia Fashion Week.

Reviju zatvaranja režirao je Eymeric Francois, član federacije visoke mode Francuske, koji je sa Muglerom sarađivao od 1997. do 1999, a koji je i potpredsednik Serbia Fashion Week-a. Koreografija je bila inspirisana zlatnim dobom visoke mode u Parizu, ’80. i ’90. godina, kada su supermodeli istovremeno bili i superzvezde.

Revolucionarni dizajner i miljenik velikih zvezda – Lejdi Gaga, Lajza Mineli, Dajana Ros, Dejvid Bouvi, Bijonse, Seli Dion i mnogih drugih – Tieri Mogler, po prvi je u Srbiji prikazao svoju kolekciju visoke mode koja do sada nije viđena na ovim prostorima. Njegov rad poznat je po revolucionarnoj upotrebi najrazličitijih materijala koji na futuristički ali glamurozan način predstavljaju ženu kao superheroinu sa naglašenim ramenima i elegantnom siluetom, uz korišćenje neočekivanih materijala kada je visoka moda u pitanju kao što su metal, veštačko krzno i lateks. Ekstravagantne modele propratile su frizure Frederika Pavarda koji je preko 40 godina radio u čuvenim modnim kućama kao što su Šanel, Iv Sen Loran, Živanši, Kristian Dior, Tieri Mogler i druge.

Inače, superstar Pariza, kako Moglera još zovu, režirao je i čuveni spot ’’Too Fanky’’ Džordža Majkla, kao i kratke filmove u kojima su igrale Žilijet Binoš i Izabel Iper.

Ovaj fantastični modni šou za kraj Serbia Fashion Week-a bio je šlag na torti sedmodnevne manifestacije u kojoj je participiralo preko 50 dizajnera iz čak 30 zemalja sveta i više desetina hiljada posetilaca.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s