Da se žena oseća kao princeza iz bajke

Revija maga visoke mode Renata Balestre (95) održana je u Narodnom pozorištu u Beogradu pred premijeru obnovljene opere Pepeljuga Đoakina Rosinija za koju je ovaj dizajner i radio kostime.

Jedan od poslednjih velikana klasične modne scene-Renato Balestra, koji je zajedno sa Iv Sen Loranom, Kristijanom Diorom i Đorđom Armanijem, značajan deo svoje karijere posvetilo teatru, predstavio je beogradskoj publici svoju novu kolekciju visoke mode pod nazivom Principesa, u organizaciji modne agencije Fabrika.

Ideja mu je bila, kako kaže, da se sve žene osećaju kao savremene princeze iz bajke kada odenu njegove kreacije. U kolekciji preovlađuje crna boja, sa elementima zlatne i žute, a kao prepoznatljiv deo njegovog stila, prisutan je sofisticirani vez.

Iako je kostime radio i za druge opereske produkcije širom sveta ova mu je, po njegovom priznanju, najdraža. Za Beogradsku premijeru Pepeljuge u režiji Jagoša Markovića, Balestra je kreirao 21 glamurozan kostim, a pemijera koja je održana pre dve decenije postavila je nove standarde u operskim produkcijama i bila najgledanija predstava Narodnog pozorišta. Sudeći po reakcijam publike na premijernoj obnovi, taj trend će se nastaviti.

Na ovoj večeri Mode i opere, u kojoj je publika uživala svim čulima, zbog bolesti nije bio prisutan Renato Balestra, ali je njegove pozdrave Beogradu prenela njegova ćerka Federika Balestra.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s