Morska srebrna strela iz Mercedesove prodavnice luksuza i hedonizma

Na putovanju Azurnom obalom sa novom Arrow460-Granturismo luksuznom jahtom Mercedes-Benz je demonstrirao potpuno novi koncept uživanja na vodi.
Ova futuristički dizajnirana jahta se otisnula na svoje prvo putovanje sa mondenske obale Nice. Prvi primerak ove nove jahte je nazvan ”Mercedes”, i apsolutno verodostojno poštujući dugu tradiciju ove kompanije, predstavlja potpuno novi koncept broda. Duga je 14 metara, 706 kW (960 hp), ova ”Morska srebrna strela” kombinuje performanse Mercedes-Benz sportskih automobila sa jedinstvenim inovacijama i rešenjima iz brodne industrije.

Arrow460-Granturismo

Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo/Source:mercedes-benz

Jahta ima klasične proporcije automobila koji trade mark Mercedesa iznose ovog puta na vodi: potpuno senzualno, blistajući na azurnoj vodi u visoko dinamičnoj i oduševljavajućoj formi. Jahta takođe kombinuje prednosti otvorenog čamca i zatvorene kabine na jedinstven stilski način. Savršeno urađen dizajnerski prelaz omogućava Mercedesovoj jahti da se koristi za dnevna krstarenja kao i za noćenja na brodu.

Skulpturalni karakter

Luksuzna nautička poslastica jahta ”Arrow460-Granturismo” može da primi do 10 osoba. Veliki bočni prozori su podešeni tako da se mogu senzorski uvlačiti, a može se podići i vetrobran. Ovo znači da svi putnici mogu udobno da sede unutra dok uživaju u pogledu od 360 stepeni uz osećaj da se nalaze na otvorenoj palubi. Jedan od najvažnijih Mercedesovih standarda je i ovde ispoštovan, drugim rečima, jahta je opremljena sa svim karakteristikama koje vlasnik samo može da poželi! Ne samo podovi, već čitav enterijer je urađen od drveta što dodaje još otmenosti čitavoj zamisli. Kao rezultat ove trodimenzionalne drvene aplikacije, fina zrnca eukaliptusa prate sveobuhvatne oblike untrašnjih oblaganja naglašavajući ukupnu stilsku dinamiku enterijera.

Svetlosna prozornost stakla se može kontrolisati elektronski, istim tehnikama kao što to radi Mercedes-Benz MAGIC SKY CONTROL tehnologija. U isto vreme, srebrno-svetlucavo zastakljenje se jasno uklapa u celokupni profil Mercedesovih mašina, kao u slučaju njihovih koncept vozila F015 i Concept IAA. Ova avangardna pojava naglašava svoj skulpturalni i inovativni karakter.

Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo

Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo/Source:mercedes-benz

Moderan luksuz izvan automobila

Gorden Wagener, zamenik predsednika Design Daimler AG, kaže da su u razvoju nove motorne jahte malo ”prošetali” svoju oblast ekspertize na mornaricu, stvarajući nešto što nikada nije do sada viđeno u praksi. ”Morska srebrna strela” poseduje sve: moderni luksuz, avangardni stil i udobnu eleganciju. Prema njegovim rečima, jahta otelovljuje Mercedes-Benz progresivnu dizajn filozofiju senzualne čistote na vodi. Sa svojom prednjom palubom, stapajućom, zakrivljenom krovnom linijom i malčice spuštenim zadnjem delom, jahta poseduje klasične automobilske proporcije. Strane trupa su strukturisane sa karakterističnom linijom koja se nežno spušta ka krmi.
Konkavna i konveksna interakcija kroz čitav bok jahte kreira trup koji pruža i dinamičnost i spokoj. Sveukupna kompozicija je naglašena elegantno stilizovanim ali funkcionalnim detaljima. Mercedes-Benz Style stvara moderni luksuz za ovaj brend koji je opipljiv i van automobilskog sveta. Još od 2010. godine, Mercedes-Benz dizajneri sa svojim pažljivo odabranim partnerima rade na razvoju ekskluzivnih proizvoda koji prenose visoke standarde i nepogrešive dizajn filozofije senzualne čistote u drugim mobilnim i lifestyle oblastim.

Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo

Mercedes-Benz Arrow460-Granturismo/Source:mercedes-benz

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s