Chanel – Rapsodija večnih mirisa

Chanel u svom bogatom istorijatu pored izvrsnih odevnih kolekcija i moćnih aksesoara izdvaja i veličanstveni portfolio parfema i kozmetičkih proizvoda koji datira još od 1920-ih godina. Izuzetni i specifični mirisi na čelu sa čuvenim Chanel No5 osvajaju svaki prostor kojim zaplove, a dame i gospoda koji ih nose stvore još jedan sloj ekskluzivnosti u svojoj pojavi. Pored famozne Petice, još nekoliko parfema Chanel kuće se etabliralo među vanvremenske mirise koji će nesumnjivo vladati našim životima i zavoditi naša čula još dugi niz godina.

Chanel No 5

Da li postoji iko ko ne zna za ovaj parfem zanosnih nota jasmina, ruže, sandalovine i vanile, za njegovu slavu i povezanost sa slavnim ličnostima, počevši od njegove ”Majke” Coco Chanel, preko Marylin Monroe koja je u krevet odlazila samo sa nekoliko kapi ovog rajskog mirisa, pa do savremenih ikona kao što su Nicole Kidman, Gisele Bundchen, Audrey Tautou, prvi muški ambasador za male parfume No5 Brad Pitt i mlađana Lilly Rose Depp za novu verziju No 5 L’Eau? Ime je dobio po broju uzorka koji je parfemdžija Ernest Beaux pokazao gospođi Chanel. Moguće da je najprepoznatljiviji parfem u istoriji, a verujemo i najprodavaniji.

Chanel No5

Chanel No 19

Chanel No 19 je najpriznatiji miris u svetu koji zasnovan na irisnim notama. 19 se smatra mlađom sestrom Petice, a proslavile su je njene kompleksne nijanse zelene boje i bele floralne note. Parfem je dobio ime po datumu rođenja slavne Coco Chanel koja se rodila 19. avgusta. Kreirao ga je Henri Robert 1970. godine specijalno za nju, da ga ona lično koristi i poklanja svojim prijateljima i omiljenim klijentima.

Chanel No19

Chanel No 5 L’Eau

Chanel se već pre izvesnog vremena pohvalio najnovijim osveženjem sa njegovih mirisnih polica, a to je Chanel No 5 L’Eau koji je izmišljen kako bi osvežio legendarnu Peticu. Poznati brend Chanel No5 je obogatio novu verziju L’Eau citrusnim notama pomešanih sa ilang-ilangom i jasminom i tako dobio moderni tvist u mirisu. Mlada i neodoljiva Lilly Rose Depp, ćerka dobro nam poznatog bivšeg para Vanesse Paradis i Johnnyja Deppa, je zaštitno lice ovog parfema.

Chanel L'eau No5

Les Exclusifs de Chanel 1932

Ova ekskluzivna kolekcija parfema je kreirana 1922. od strane Ernest Beaux-a. Liniju ovog parfema je dalje razvijao Jacques Polge. 1932 je omaž godini u kojoj je Coco Chanel kreirala njenu prvu Bijoux de Diamants luxury jewellery izložbu. Miris je sam po sebi nežan i drvenast protkan esencijom belog jasmina – jedinstven i prelep.

Chanel 1932

Chanel Coco Mademoiselle

Inspirisan živahnom energijom Coco Chanel lično, Coco Mademoiselle je hrabar, svež miris, sačinjen od nota jasmina, ruže, pačulija i vetivera. Orijentalna drvenasta mirsina kompozicija nas podseća na Chanel duh, kako svojom moćnom koncentrisanom formulom tako i svojom večnom elegancijom.

Chanel Coco Mademoiselle

Chance Chanel

Ovo je jedini Chanelov parfem čiji dizajn bočice izlazi is standardnog kockastog okvira i menaj je za zavodljivu okruglu staklenu bocu. Chanel Chance je cvetni miris koji je sačinjen od pink bibera, jasmina i ćilibarskog pačulija. Pojačan notama vanile, miris je hrabar, osvežavajuć i svetan. Inspirisan je nepredvidivosti šansi i vremena, ovaj parfem je neverovatna kombinacija snažnih nota.

Chanel Chance

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s