Revija Dragane Ognjenović / Belgrade Fashion Week 2017

Naša poznata modna dizajnerka Dragana Ognjenović, zatvorila je svojom revijom 41. Belgrade Fashion Week.

Draganini modni počeci vezuju se za Srbiju 90-ih godina, kada su u progresu bile samo negativne društvene okolnosti. Ipak, Dragana je odlučila da se i u takvim uslovima upusti u svet mode, i to ni manje ni više, nego kao autor. Nakon nekoliko početnih projekata, počinje da radi samostalno. Sve ostalo i sami znate. Ova uspešna modna dizajnerka zatvorila je nedelju mode, simptomatično – na Dorćolu, u kraju u kome je odrasla i odakle je započela karijeru, koja je ubrzo postala blistava!

Revija je održana u urbanom ambijentu Dorćol Platz-a, a predstavljena je kolekcija za proleće-leto 2017. Kako je autorka izjavila, ova revija za nju predstavlja sredstvo da o dizjanu prodiskutuje sa publikom. Za Draganu karakteristične crno-bele kombinacije, sa ženstvenim i čistim krojevima, obeležje su ove kolekcije. Inače, crna boja je prilično dominantna u Draganinim kolekcijama, ali nam ona nije objasnila zbog čega je to tako. Autorka kaže da za to ne postoji namera, već samo poseban lični odnos prema toj boji. Jedno je sigurno – Draganu je uvek zanimala suština, više nego forma.

Najveću pažnju na samoj pisti privukli su nesvakidašnji modeli – Draganina sestričina i modni stilista Filip Maksimović. Veče je obeležila i posthumna dodela Počasne nagrade za podršku razvoju modi kao umetnosti koja je dodeljena novinarki Dragani Ćosić. Nagradu je preuzela njena sestra Suzana.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s